8,8!

pocketveer- en Bonellkern

 In de categorie stalen veren is een onderscheid te maken naar twee type veren:

  • Bonell veren, dat is een veertype dat u kent uit de oudere autostoelen, bankstellen. Deze veer is onder en boven met alle naastliggende veren verbonden en zorgt daarom bij belasting voor een glooiende verdeling. Minder geschikt voor bedden en zeker niet geschikt voor verstelbare bodems.
     
  • Pocketveren, dit zijn stalen veren in een zakje en die zakjes worden met elkaar verlijmd. Daardoor is een pocketveer veel beter in staat om te regageren op de belasting, Uitermate geschikt voor de ondersteuning van het lichaam in ruste. Meer open dan schuimmatrassen. De keuze is enorm, de kwaliteit voornamelijk afhankelijk van de gebruikte tussenlagen en tijk.

De pocketveer wordt aangeduid in het aantal slagen (hoogte), draaddikte, aantal per vierkante meter en eventueel mini- of micropocketveren, die veel dunner zijn in doorsnede en daarom veel meer veren per vierkante meter tellen.

De Belgische fabrikant Nillspring produceert in eigen huis en gedeeltelijk met de hand een eigen 'veersysteem' en bijbehorende ambachtelijke boxsprings,

 

 

 

Links de pocketveren kern en rechts die met Bonell veren.

Goede leveranciers van mooie pocketveren matrassen zijn: