8,8!

Schuimsoorten te kust en te keur

Wanneer we het hebben over schuimsoorten is het nauwelijks mogelijk een overzicht te geven, vandaar de hoofdgroepen:

  • Talalay (perfo) latex betreft altijd een natuurlatex en wordt tijdens het proces anders behandeld dan (gewone) latex, waardoor het een open structuur heeft, erg goed ademend is en een prima ondersteuning biedt.
  • Natuurlatex mag enkel zo heten wanneer het uit minimaal 85% echte latex bestaat. Dit product kent een hele hoge puntelasticiteit (veerkracht), is wat warmer en redelijk zwaar.
  • Latex is een matraskern met een mengsel van natuurlijke en synthetische latex. Daarmee wordt de ondersteuning minder, maar het product ook goedkoper en minder duurzaam.
  • Koudschuim de naam refereert aan het productieproces en wordt aangeduid in een HR, bijvoorbeeld HR60 = 60 kilo per kubieke meter schuim. Dat zegt echter niet zoveel over de kwaliteit. Een lage HR waarde (<40)  is niet zo geschikt  voor een matras. Het schuim kent ook diverse hardheden.
    Een koudschuim matras is erg goed ventilerend en vochtregulerend en biedt een hele goede ondersteuning, maar dat is deels afhankelijk van de zonering in de matras.
    Er zijn veel kwaliteiten op de markt, laat u dus niet enkel leiden door de prijs.
  • Traagschuim is een schuim waaraan parrafine, een olieachtig product, wordt toegevoegd. Dat maakt de matras afhankelijk van warmte, maar zorgt ook voor een veel mindere ventilatie van het schuim. Door de warmteafhankelijkheid kan het zijn dat oudere mensen de matras niet genoeg beïnvloeden om het gewenste resultaat te krijgen. De matras is wel zeer goed drukverlagend.
  • Polyether is een schuim, uitgedrukt in SG (soortelijk gewicht) en valt eigenlijk buiten de beschrijving, omdat dit materiaal nauwelijks geschikt is voor een duurzame ondersteuning en acceptabele levensduur.U vindt dit vooral bij dumpzaken en prijsstunters. House of Bedding heeft dit niet in het assortiment.

Gerelateerde producten: